Met castorolie wimpers laten groeien?

Castorolie of soms als castor olie geschreven is niets anders dan wonderolie. Deze termen worden door elkaar gebruikt voor dezelfde wonderolie gemaakt van de wonderboom. Als je met castorolie wimpers wilt laten groeien, lees dan verder.

Wat is Jamaican Black Castor Oil?

De Jamaican Black Castor Oil (JBCO) is net weer een beetje anders dan de gewone wonderolie. Het is net als de gewone caster olie gemaakt van de olie van de wonderboom. Bij Jamaican Black Castor Oil wordt de olie echter geperst uit geroosterde zaden in plaats van verse zaden. Dit zorgt voor een aantal kleine verschillen in de werking van de olie.
wonderolie castorolie wimpers
Door het roosteren krijgt de olie ten eerste een hogere pH-waarde. Deze hoge pH-waarde zorgt ervoor dat de poriën en de haarschachten meer openen. Het is dus ideaal om dikker haar, krullend haar of kroeshaar te revitaliseren en te voeden. Door de hoge pH-waarde wordt de hoofdhuid er ook goed door gereinigd en kunnen de voedzame stoffen in de olie beter doordringen in de haren.

Ten tweede is de Jamaican Black Castor Oil (JBCO) ook lichter van kleur en textuur dan ‘gewone’ castorolie. Om die reden is het gemakkelijker op het haar aan te brengen. Verder zorgt het er net als castorolie voor dat het haar dikker en gehydrateerd wordt en dat het haar sneller groeit.

Waarvoor wordt castorolie gebruikt?

Je kunt de olie gebruiken om make-up te verwijderen, om een droge huid tegen te gaan, als bescherming en voeding voor het haar of als antipluis of haargel. JBCO wordt ook al generaties lang gebruikt door Caribische vrouwen voor een egale, stevige, strakke huid.

Waar castorolie kopen

Je kunt castorolie of wonderolie gewoon kopen bij de drogist of via webwinkels. Er zijn verschillende soorten en merken in uiteenlopende prijscategorieën. Deze wonderolie is ook verkrijgbaar gemengd met kokosolie, lavendel of andere natuurlijke kruiden. Castorolie bestaat meestal uit 100% natuurlijk ingrediënten.

Let bij aankoop dus goed op de ingrediënten en zorg dat je 100% natuurlijke wonderolie koopt. Op die manier ben je er het meest van verzekerd, dat de olie uw huid en haar alleen maar goed zal doen. Ongeraffineerde, natuurlijke castorolie heeft ook de voorkeur boven geraffineerde, bewerkte soorten, omdat het meer voedingsstoffen en helende eigenschappen bevat.

Met wonderolie of castorolie wimpers laten groeien?

Wil je meer weten of je met wonderolie wimpers kan laten groeien? Lees dan deze blog over het gebruik van wonderolie.

Of kies je liever voor gemak om lange wimpers te groeien? Wat dacht je van:Veilig betalen met Ideal

Wij accepteren ook Paypal, Mistercash of creditcard

100% Tevredenheid

Wij zijn pas tevreden als u dat ook bent. Gegarandeerd!

Gratis verzending

Binnen Nederland en minimale kosten naar België of Duitsland
error: Inhoud is beschermd !!